Jadłospis
Pracowni Gastronomicznej w Zespole Szkół nr1 w Sanoku
Poniedziałek 21.10
Zupa pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym
z makaronem (450ml)
Udko z kurczaka pieczone (100g)
Ryż na sypko z warzywami (150g)
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i papryką(80g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Wtorek 22.10
Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym (450ml)
Bigos z kapusty białej i kiszonej z mięsem, kiełbasa, boczkiem
i pieczarkami (350g) chleb zwykły (60g)
Herbata z cytryną (200ml)
Owoc
Środa 23.10
Zupa kminkowa na wywarze mięsnym z warzywami
i makaronem (450ml)
Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta (100g)
Ziemniaki z masłem i koperkiem (200g)
Surówka z marchwi, jabłka i chrzanu (100g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Czwartek 24.10
Zupa brokułowa z ryżem i warzywami na wywarze mięsnym (450ml)
Spaghetti z sosem pomidorowym mięsno warzywnym
z żółtym serem (350g)
herbata z cytryną (200ml)
Piątek 25.10
Żurek na wędzonce z jajkiem i chlebem (450ml)
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym (350g)
Surówka z różnych warzyw (100g)
Herbata z cytryną (200ml)
Jadłospis przygotowany jest zgodnie
z obowiązującym programem nauczania. Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych